Cutremur „artificial“ de 2,1 grade, produs în Coreea de Nord

1 minut de lectură

Un cutremur de 2,1 grade produs în Coreea de Nord este probabil rezultatul activităţilor umane, anunţă autorităţile sud-coreene, în contextul suspiciunilor privind reluarea activităţilor nucleare de către regimul Kim Jong-Un, informează Mediafax.

Seismul de 2,1 grade a avut loc joi în apropierea orăşelului Pyonggang. Mişcarea telurică probabil este rezultatul unei explozii, a anunţat Administraţia Meteorologică din Coreea de Sud (KMA).

„Epicentrul seismului a fost în apropiere de sol”, a declarat un oficial din cadrul KMA.

Cutremurul a avut loc la doar două zile după ce serviciile de spionaj sud-coreene au transmis că regimul de la Phenian a început reconstruirea poligonului militar din Sohae, după eşecul summitui pentru denuclearizare dintre liderul nord-coreean Kim Jong-Un şi preşedintele SUA, Donald Trump.

Un alt oficial sud-coreean a declarat pentru Fox News că deflagraţia care a provocat seismul probabil a fost rezultatul unor activităţi miniere.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele