Cutremur pe Marte

23
1 minut de lectură

Sonda InSight, aparținând Agenției Spațiale Americane (NASA), a detectat ceea ce pare a fi primul cutremur pe Marte înregistrat vreodată.

Sonda a aterizat pe Marte în noiembrie 2018, cu misiunea de a studia activitățile seismice pe vecinul planetei noastre. Este prima oară când se detectează un cutremur pe o altă planetă, relatează BBC.

Un mic tremur a fost detectat de senzorul sondei la 6 aprilie. Cercetătorii încă analizează datele primite pentru a determina sursa seismului, însă se pare că acesta a pornit din interiorul planetei, nefiind provocat de forțe de suprafață.

Deși magnitudinea cutremurului nu a fost anunțată, oamenii de știință îl consideră de intensitate foarte redusă, atât de redusă încât pe Pământ nici nu ar fi fost simțit.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele