Daea: Am plecat de la un anumit nivel şi am ajuns în spatele lui prin măsuri nesăbuite

23
2 minute de lectură
Foto: AGERPRES

Referindu-se la situaţia sistemului de irigaţii, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus că acesta a fost distrus acum 30 de ani, iar multe din zonele irigate atunci sunt părăsite în prezent. Investiţiile în irigaţii s-au ridicat la un miliard de euro, a declarat Daea la Forumul Agricultorilor, informează MEDIAFAX.

„Guvernul României a alocat un miliard de euro pentru a pune în funcţiune ceea ce 30 de ani am distrus. E bine să spunem şi să ne aducem aminte pentru că trebuie să reţină mintea fiecărui fermier şi a fiecărui funcţionar că a distruge România înseamnă s-o aduci înapoi. De unde? De unde am plecat sau nu. Pentru că am plecat de la un anumit nivel şi am ajuns în spatele lui prin aceste măsuri nesăbuite măsurate nu numai prin efectul economic, dar şi prin durerea cărora au construit sistemul de irigaţii şi au pus lacrima muncii acolo unde astăzi vedem părăsite multe zone”, a afirmat marţi, Petre Daea.

Acesta a prezentat nivelul producţiei de cereale, estimând că anul acesta România va produce 30 de milioane de tone.

„Producţia de cereale în milioane de tone a sărit de la 7,81 milioane tone în 2007, ceea ce putem analiza pentru a fi corecţi cu o anumită dificultate din punct de vedere climatic. De la 16, 8 milioane de tone în 2017 am putut atinge o producţie de 27 milioane tone, iar anul trecut 31 milioane de tone, iar anul acesta estimăm în jur de 30 de milioane”, a mai declarat Daea.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele