Daea: Graniţa României poate fi înconjurată de patru randuri de tractoare

54
2 minute de lectură
Foto: AGERPRES

Fermierii români au peste 200 de mii de tractoare, faţă de cele 128 de mii pe care le aveau în 1989, astfel încât graniţa României ar putea fi înconjurată de patru rânduri de tractoare, a declarat miercuri, ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Forumul Fermierilor, informează MEDIAFAX.

„Am constatat că din 1989, faţă de 128.000 de tractoare, România la această dată are peste 200.000 de tractoare. Fraţilor, dacă le punem unul după altul şi calculând lungimea, graniţa ţării este înconjurată de patru rânduri de tractoare, care înseamnă forţă pentru agricultura ţării româneşti şi capitalizare pentru fermierii români”, a spus ministrul.

Acesta a explicat că producţia din zootehnie se datorează geneticii animalelor, dar şi fondurilor obţinute din partea Uniunii Europene. „Producţia la zootehnie, ea are semnificaţia preocupării şi pregătirii tehnologice a fermierilor români, în condiţiile în care efectivele de animale au scăzut, principalele producţii nu au scăzut. Am avut o stabilitate şi chiar o creştere şi aceasta datorită randamentelor pe cap de animal, datorită geneticii, datorită tehnologiilor, datorită suportului pe care l-a dat bugetul ţării şi datorită subvenţiilor pe care le-am luat de la Uniunea Europeană”, a spus Petre Daea.

România a ocupat în 2018 locul al patrulea în UE la efectivele de ovine şi caprine. Numărul total de bovine şi efectivul matcă (vaci pentru lapte, bivoliţe pentru reproducţie şi juninci pentru reproducţie) la 1 decembrie 2018 faţă de 1 decembrie 2017 au scăzut cu 1,3%, respectiv cu 0,8%, ajungând la 1 decembrie 2018 la 1,984 milioane capete. Atât numărul total de ovine şi caprine cât şi efectivul matcă (oi, mioare şi capre) au crescut cu 1,8%, respectiv cu 0,7%, ajungând la data menționată la 11,693 milioane capete, cu 39,1% mai mult faţă de anul 2006, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele