Dancă: Guvernul anulează parteneriatele public-private pentru mai multe autostrăzi și spitale regionale

183
2 minute de lectură
Sursa: Facebook

Guvernul a adoptat, marți, o ordonanță de urgență care prevede anularea parteneriatelor public-private pentru mai multe proiecte de infrastructură, precum autostrada Ploiești-Brașov sau autostrada Iași-Ungheni. Au fost anulate și parteneriatele public-private pentru spitalele regionale.

„Un alt act normativ adoptat astăzi în ședința de Guvern este o altă promisiune a Guvernului liberal care a fost realizată prin această OUG, respectiv deblocarea proiectelor majore de infrastructură de interes național, precum autostrada Ploiești-Brașov sau autostrada Târgu Neamț-Iași-Ungheni, care au fost mult timp îngropate la Comisia națională de strategie și prognoză în vederea finalizării unor proceduri de parteneriat-public-privat care nu aveau nicio șansă de realizare. Prin OUG care modifică OUG 39/2018 privind parteneriatul public privat sunt eliminate competențele Comisiei naționale de strategie și prognoză în domeniul procedurilor de centralizare, de derulare ca unitate centralizatoare a procedurilor de parteneriat public privat, iar aceste competențe sunt transferate, împreună cu proiectele de investiții de la Comisia Națională de strategie și prognoză la nivelul ministerelor de resort”, a spus Ionel Dancă, la finalul ședinței de guvern.

Șeful Cancelariei prim-ministrului a subliniat că proiectele aflate la Comisia Națională de Strategie și Prognoză vor fi transferate la ministerele de resort.

Astfel, potrivit lui Ionel Dancă, proiectele de construire ale autostrăzilor Ploiești-Brasov, Târgu Neamț-Iași-Ungheni, București-Craiova-Calafat-Turnu Severin, linia ferată de mare viteză București Craiova-Sofia Timișoara-Belgrad-Budapesta, extinderea rețelei de metrou prin realizarea magistralei M7, construirea aeroportului București Sud și altele din acest domeniu sunt transferate la Ministerul Transporturilor.

„În același timp, proiecte de investiții în domeniul sănătății, precum clinica Doctor Grozovici, construirea și oprerarea unei bănci naționale de sânge, spitalul regional Timișoara, spitalul regional Brăila-Galați, spitalul regional Târgu Mureș sunt transferate la Ministerul Sănătății. Alte proiecte sunt transferate la ministerul Economiei, precum Complexul hidrotehnic Turnu Măgurele. Multe dintre aceste proiecte sunt într-un stadiu incipient sau într-un stadiu în care nu s-au efectuat niciun fel de demersuri în vederea realizării lor. Decizia Guvernului a fost tocmai pentru a debloca situația acestor proiecte”, a subliniat Dancă.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele