Dancă: Jumătate dintre miniștri ar trebui demiși după prestația de la Bruxelles

67
4 minute de lectură

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat astăzi că jumătate dintre miniștri cabinetului Dăncilă ar fi trebuit demiși în urma prestațiilor din comisiile de specialitate de la Bruxelles, printre care și Tudorel Toader și Carmen Dan, care fie au mințit, fie au omis obiectivele României, informează Mediafax.

După prestația avută de membrii cabinetului Dăncilă în această săptămână la Bruxelles în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, jumătate dintre miniștri cabinetului Dăncilă ar fi trebuit demiși astăzi de urgență. Înainte de a cere semnarea decretelor de numire a noilor miniștri, doamna Dăncilă ar trebui să facă o evaluare a propriului cabinet și să-i demită urgent pe cei care prin prestația lor nu au făcut decât să pună România la colț în Parlamentul European sau să o pună în situația de a fi tratată cu amuzament. Aș începe cu prestațiile celor doi miniștri în Comisia de justiție și afaceri interne, domnul Tudorel Toader și Carmen Dan, care fie au mințit cu nerușinare, fie au omis cu ticăloșie obiectivele naționale ale României“, a comentat Dancă.

Conform sursei citate, Tudorel Toader a mințit că sunt respectate recomandările Comisiei de la Veneția, el făcând referire doar la două recomandări asupra magistraților și la modul de reprezentare în Consiliul Superior al Magistraturii.

Domnul Tudorel Toader a vorbit despre respectarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, mințind grosolan, spunând că acestea sunt respectate așa cum ele au fost formulate, invocând modificarea prin ordonanțele de urgență 90 și 92 ca urmare a recomandărilor Comisiei de la Veneția. În fapt este vorba doar de două recomandări ale Comisiei de la Veneția la care face referire domnul Tudorel Toader, ignorând toate celelalte observații ale Comisiei și recomandările din raportul MCV. A vorbit doar de pensionarea anticipată a magistraților și de modul de reprezentare în Consiliul Superior al Magistraturii. Nu despre acest lucru a fost vorba atunci când parlamentarii europeni au cerut cu insistență ca România să își exprime de la pupitrul Președinției Consiliului JAI un angajament ferm că nu vor mai continua cu modificările legislative în domeniul legislației penale sau al organizării sistemului judiciar fără o consultare prealabilă a Comisiei de la Veneția și fără asistența experților Comisiei Europene“, a adăugat Dancă.

Conform acestuia, „Partidul Național Liberal cere cu insistență ca, în momentul în care va fi elaborată o nouă ordonanță de urgență privind completurile de judecată, aceasta să fie elaborată după observațiile Comisiei de la Venția și cu consultarea experților Comisiei Europene“.

El a mai spus că ministrul de Interne, Carmen Dan, a omis unul dintre obiectivele importante ale României, mai precis aderarea la spațiul Schengen.

În opinia lui, Dâncilă ar trebui să remanieze mai mulți miniștri.

Dăncilă: Ne-am prezentat cu demnitate și profesionalism

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă (foto) a anunțat azi că Guvernul s-a prezentat în Parlamentul European cu demnitate și profesionalism.

Încheiem o săptămână în care Guvernul României s-a prezentat la Bruxelles cu demnitate și profesionalism. Trebuie însă să remarc cu mâhnire două aspecte. Ne confruntăm cu o campanie de dezinformare împotriva țării noastre, alimentată de oameni politici români, mergând până la cel mai înalt nivel. Acest lucru este inacceptabil! Ca prim-ministru, am considerat că am obligația să spun adevărul despre țara mea, în fața oficialilor europeni. Am dat asigurări, în toate întâlnirile pe care le-am avut, că Guvernul va acționa pentru respectarea valorilor și principiilor ce constituie fundamentul construcției europene, respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, apărarea statului de drept și asigurarea independenței justiției. Acestea sunt în centrul preocupărilor noastre“, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a adăugat că a transmis „cu fermitate“ oficialilor din Bruxelles că „cetățenii români trebuie să se bucure de aceleași drepturi și libertăți ca orice cetățean european“.

Totodată, Dăncilă i-a solicitat încă o dată președintelui Klaus Iohannis să semneze decretele de numire a miniștrilor Dezvoltării Regionale și Transporturilor, afirmând că Executivul a respectat toate procedurile legale, iar blocajul este nejustificat.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele