Guvernul dă liber la secretele de stat ale Minsterului de Externe din „epoca Ceaușescu”

371
1 minut de lectură

Guvernul a adoptat, un proiect de hotărâre privind declasificarea documentelor elaborate anterior datei de 31 decembrie 1989 de persoane juridice de drept public sau privat şi aflate în fondul arhivistic al Ministerului Afacerilor Externe.

„Guvernul României adoptă prezenta hotărâre: Se aprobă declasificarea documentelor ce conțin informaţii secrete de stat elaborate anterior datei de 31 decembrie 1989 de persoane juridice de drept public sau privat şi aflate în fondul arhivistic al Ministerului Afacerilor Externe”, se arată în hotărârea adoptată de Guvern.

De asemenea, proiectul prevede că „autorităţile şi instituţiile publice, precum şi celelalte persoane juridice de drept public sau privat care deţin documente ce conţin informaţii secret de stat și fac obiectul prezentei hotărâri vor lua măsuri pentru suprimarea sau schimbarea marcajelor de clasificare şi scoaterea informaţiilor de sub incidenţa reglementărilor protective prevăzute de lege”.

Ministerul Afacerilor Externe va publica, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, lista persoanelor juridice de drept public sau privat care au elaborat documentele declasificate.

 

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele