Dăncilă îi cere lui Iohannis să semneze decretele de numire a celor doi miniștri

33
1 minut de lectură

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut președintelui Iohannis să respecte decizia Curții Constituționale şi să semneze decretele de numire a lui Mircea Drăghici la Transporturi și a Liei Olguța Vasilescu la Dezvoltare Regională.
”Îi solicit președintelui Româniai ca, în virtutea prerogativelor constituționale de a veghea la buna funcționare a autorităților publice, să respecte decizia Curții Constituționale și să semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor două minsitere să se desfășoare eficient“, a spus Viorica Dăncilă.

”Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat”, a spus Dăncilă la începutul ședinței de guvern de vineri.

În urmă cu o săptămână, președintele Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, în care a explicat motivele pentru care a refuzat, pentru a treia oară, numirile lui Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu în guvern. Iohannis a spus că nu poate accepta ca Vasilescu și Drăghici să conducă ministerele Dezvoltării și Transporturilor fără să facă ”dovada îndeplinirii tuturor condițiilor de legalitate”. El a criticat faptul că la dosarul de numire nu există decât un CV și copia după cartea de identitate. Luni, premierul a trimis dosarele complete și a reiterat cererea de numire a celor doi.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele