Dăncilă a fixat prima ședință de Guvern de la ieșirea ALDE din coaliție

31
2 minute de lectură

Premierul Viorica Dăncilă a convocat pentru luni prima ședință de Guvern, după ce miniștrii ALDE au demisionat, au afirmat surse politice pentru Mediafax. Pe ordinea de zi ar putea fi OUG pentru prelungirea termenului de înscriere la vot al românilor din Diaspora.

Potrivit surselor citate, ședința de Guvern urmează să aibă loc luni, în jurul orei 16:00, înainte de CEx-ul PSD.

Pe ordinea de zi ar putea fi OUG anunțat de premierul Viorica Dăncilă, privind prelungirea termenului de înscriere la vot al românilor din Diaspora, după ce șeful Executivului l-a acuzat pe Klaus Iohannis că nu poate da ordonanța, deoarece activitatea guvernului este blocată.

În prezent trei ministere au rămas fără conducere: ministerul Mediului, al Energiei și al Relației cu Parlamentul.

Miniştrii ALDE Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton au demisionat din funcţie pe 27 august, în urma deciziei lui Călin Popescu Tăriceanu de a ieși de la guvernare.

Ramona Mănescua rămas, însă, la ministerul de Externe.

Klaus Iohannis a anunțat, joi, că respinge cele trei propuneri de miniștrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la relația cu Parlamentul. Șeful statului a susținut sătpămâna trecută că nu va accepta remanierile propuse de Viorica Dăncilă, fiind o guvernare „haotică, incompetentă și coruptă”.

Pentru refuzurile repetate ale șefului statului, premierul Viorica Dăncilă a sesizat anterior CCR pentru a reclama un conflict între Guvern și Administrația Prezidențială. Ulterior, aceasta a afirmat că sesizarea ar trebui văzut și ca un mijloc „de a avea niște reguli pe viitor”. CCR a stabilit ca părțile implicate în conflictul juridic între Guvern și Administrația Prezidențială să transmită punctele de vedere până pe 11 septembrie.

Ulterior ședinței de Guvern, PSD se va reuni în CEx, luni, începând cu ora 18:00.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele