Dăncilă anunță alegeri într-un singur tur la Congresul PSD de sâmbătă

8
3 minute de lectură

Viorica Dăncilă a declarat că alegerile pentru cele trei funcții de conducere ale PSD la Congresul de sâmbătă se vor desfășura într-un singur tur, motivând că decizia a fost luată în CEx pentru ca nicio funcție să nu facă obiectul unor înțelegeri ulterioare, informează ediafax.

Întrebată de ce alegerile pentru cele trei funcții de conducere în PSD vor fi într-un singur tur și nu două, Viorica Dăncilă a răspuns: „Pentru că așa cum am spus atunci când am susținut în guvern că președinții Consiliilor Județene trebuiesc aleși nominal într-un singur tur pentru că reprezintă votul cetățenilor, cum susțin de asemeni ca primarii să fie aleși într-un singur tur, cred că pe aceeași logică am mers și în cadrul congresului. Cel care are voturi sau cea care are voturile cele mai mari este cel care câștigă, pentru că nu aș vrea ca o funcție politică ca și o funcție din administrație să facă obiectul înțelegerilor ulterioare și să exprime încrederea pe care votanții, încrederea pe care delegații în această situație o acordă unei persoane sau alta”.

Chestionată dacă are un favorit cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul în alegerile următoare.

„Am încredere că vor fi aleși dintre colegele și colegii mei pe cei care cred că într-adevăr au credibilitate, că vor putea să se impună și că vor putea contribui în cea mai mare măsură la succesul nostru în alegerile următoare. Nu am vorbit cu nici un coleg, nu am vorbit cu nici o colegă să îi spun că vrem să votăm pe unul sau pe celălalt. Consider că trebuie să fie o competiție deschisă, o competiție corectă și vă asigur că am luat toate măsurile pentru ca competiția în cadrul partidului să fie una strictă, corectă astfel încât să nu existe nici un semn de întrebare. Și pentru că tot ați întrebat despre acest subiect votul se va face exact cum se procedează la alegeri, pe bază dă buletin, pe bază de tabel, atunci se dau și buletinele de vot, astfel încât să nu existe nici un semn de întrebare”, a explicat președintele interimar al PSD, la finalul CEx de vineri.

Congresul extraordinar al PSD are loc sâmbătă, la Sala Palatului, începând cu ora 11.00. Social-democrații vor alege președintele, președintele executiv și secretarul general al formațiunii.

Pentru funcția de președinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Ecaterina Andronescu.

Daniel Suciu, Daniel Florea și Sorin Bota sunt candidații înscriși pentru funcția de președinte executiv, iar pentru cea de secretar general CEx i-a validat în competiția internă pe Codrin Ștefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe și Rodica Nassar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele