Dăncilă: Pentru a reduce personalul nu avem nevoie neapărat de un act normativ

68
2 minute de lectură

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că pentru reducerea personalului din ministere nu e nevoie de un act normativ, fiind deja în desfășurare o evaluare a personalului din ministere, informează Mediafax.

“Legat de acele propuneri făcute de ministrul Finanțelor, eu cred că pentru a reduce personalul nu avem nevoie neapărat de un act normativ. Deja am început evaluarea pe fiecare minister în parte și cred că după ce vom face analiza tuturor ministerelor legat de detașări, legat de personal, legat de descentralizare, vom lua măsurile care se impun, fără a avea nevoie de un act normativ în acest sens”, a declarat șeful Executivului, luni, după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Ministerul Finațelor a prezentat un proiect de ordonanță ce prevede reducerea numărului de posturi din aparatul de stat, majorarea accizei la țigarete și introduce taxa pe zahăr, alături de alte măsuri fiscale și bugetare.

Actul propune includerea în baza de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii (CAS, CASS și CAM), a biletelor de valoare sub forma tichetelor cadou acordate potrivit legii, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, pentru alte situații decât decât cele cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cele oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie.

Actul normativ propune diminuarea numărului de posturi aferente cabinetului secretarului de stat, subsecretarilor de stat și asimilaților acestora din cadrul ministerelor și aparatului de lucru al Guvernului, precum și cele aferente cabinetului conducătorului de organ de specialitate al administraţiei publice centrale cu rang de secretar de stat. Conform proiectului, ordonatorii de credite pot ocupa prin concurs sau examen posturi conform principiului: ”unu la trei” din totalul posturilor ce se vor vacanta, respectiv la trei posturi ocupate devenite vacante, un post ocupat.

Se propune ca autorităţile şi instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, să nu poată achiziţiona din fonduri publice servicii de telefonie mobilă pentru personalul angajat, cu excepția demnitarilor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele