Dăncilă retrimite la Cotroceni propunerile pentru numirea lui Drăghici și Vasilescu în guvern

33
2 minute de lectură

 

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis pentru a treia oară președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Liei Olguța Vasilescu la Dezvoltare și a lui Mircea Drăghici la Transporturi.

Guvernul a anunțat, printr-un comunicat remis presei, că a trimis la Cotroceni dosarele cu documentele revendicate de președintele Iohannis și că premierul menține propunerea de numire a celor doi în guvern.

“Premierul Viorica Dăncilă a transmis, în cursul dimineții, președintelui României, Klaus Iohannis, o scrisoare de răspuns la adresa din 17 ianuarie 2019 privind condițiile de legalitate în legătură cu propunerile de numire în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a doamnei Lia-Olguța Vasilescu și a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici în funcția de ministru al Transporturilor”, anunță guvernul în comunicatul remis presei luni.

Astfel, propunerile pe care le reiterez de două luni se referă la persoane cu o experiență și o probitate netăgăduite, capabile să exercite înaltele demnități pentru care sunt nominalizate, cu atât mai mult cu cât una dintre nominalizări se referă la o persoană care a mai îndeplinit funcția de membru al Guvernului”, se mai spune în comunicatul guvernului, asumat de premierul Viorica Dăncilă.

Premierul critică ”insistența” președintelui Iohannis de a solicita ”înscrisul” care să ”probeze respectarea cerințelor de legalitate”, calificând demersul ca unui ”fără precedent în practica raporturilor constituționale între autoritățile puterii executive”. Dăncilă spune că cererea președintelui ”creează premisele pentru ducerea în derizoriu a unor prerogative și raporturi constituționale.

În urmă cu patru zile, președintele Iohannis a explicat de ce a refuzat propunerea numirii lui Vasilescu și Drăghici.

Iohannis i-a reproșat premierului că dosarele trimise la Cotroceni nu conțin decât copia după cartea de identitate și CV-urile celor doi. El a semnalat faptul că de la dosar lipsesc cazierele judiciare și declarația, făcută pe propria răspundere, că Vasilescu și Drăghici nu se află în incompatibilitate cu funcțiile pentru care au fost propuși.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele