Daniel Zamfir, ALDE: Asocierea cu Ponta în mod categoric îi dăunează și lui Mircea Diaconu

76
5 minute de lectură
Sursa: Facebook

Liderul senatorilor ALDE Daniel Zamfir a afirmat, luni, că nu pricepe de ce nu ar fi putut fi sprijinită candidatura independentă a lui Mircea Diaconu fără a fi încheiată o alianță între ALDE și Pro România, informează Mediafax.

„ALDE la răscruce. Am profitat de absența mea din aceste zile pentru a încerca să diger trecerea bruscă pe care ALDE a săvârșit-o în doar o săptămână de la a încerca să dea un suflu nou guvernării (lucru perfect întemeiat în care cred și eu) la ieșirea de la guvernare și îndreptarea către o șocantă fuziune cu Ponta-Tudose-și-un-limbric. Nu, evident că nu am reușit și nu reușesc să înțeleg resorturile acestei decizii la care nu am fost parte, nu doar pentru că am fost plecat o săptămâna în vacanță nu o luna, ci pentru că probabil fiindu-mi cunoscută fermitatea convingerilor a fost mai bine să fiu evitat. Aflu în fiecare zi însă că nu sunt singurul evitat în luarea acestei decizii atât de importante, colegi cu greutate în partid împărtășind aceleași temeri”, a scris Daniel Zamfir, luni, pe Facebook.

Acesta oferă și câteva sugestii pentru relansarea ALDE, printre care și ideea unui sprijin al lui Mircea Diaconu fără alierea cu Pro România, lucru care ar dăuna candidaturii acestuia pentru un mandat la Cotroceni.

„1. ALDE ar fi trebuit să se înrădăcineze că autenticul partid liberal care să apere capitalul românesc și să i apere pe români de abuzuri. Măsurile economice bune luate în guvernarea asta și pozițiile noastre la derapajele PSD ne legitimau pentru asta. Acum soarta noastră este să fim înghițiți de Ponta?

2. Călin Popescu Tăriceanu este omul care s-a identificat constant în toți acești ani cu lupta împotriva statului paralel, a abuzurilor din justiție, lucru pentru care l-am prețuit și m-a determinat să vin în ALDE. Cum să înțeleg acum această logodnă cu instrumentele statului paralel?

3. Renunțarea la candidatură, chiar surprinzătoare pentru foarte mulți colegi și nu numai, poate arată forța unui om politic adevărat, capabil de sacrificiu atunci când crede într-o luptă în care altul poate o avea o șansă în plus și nu am nimic în minus de spus despre Mircea Diaconu, ci dimpotrivă! Dar de ce nu-l putem susține fără o alianță cu Ponta? În plus, asocierea cu Ponta în mod categoric îi dăunează și lui Mircea Diaconu!”, a explicat Zamfir.

El se întreabă dacă direcția spre care merge ALDE este o alianță politică sau fuziune cu Pro România, precizând că ALDE trebuie să fie indetificat cu liberalismul autentic și cu lupta împotriva abuzurilor.

„Acestea sunt lucrurile la care cred că trebuie să ne răspundem azi și-n zilele următoare înainte de a fi prea târziu. Mergem dincolo de susținerea pentru Mircea Diaconu spre o alianța politică sau fuziune? Mergem de azi în grupuri parlamentare comune? De azi suntem “opoziția de stânga” așa cum zice Ponta? Eu cred că ALDE trebuie să fie partidul identificat cu lupta împotriva abuzurilor, așa cum a început, cu adevăratul liberalism, cu partidul care apară drepturile și libertățile oamenilor, cu lipsa compromisurilor care compromit. Nu sunt un taliban, nu sunt nici un naiv, știu că politica înseamnă și compromis, însă cred că acest compromis de acum ne poate distruge”, a mai spus liderul senatorilor ALDE.

„Voi rămâne să lupt pentru credința mea în cele de mai sus (cu atât mai mult cu cât văd că nu sunt singurul în ALDE care gândește așa), nu se pune problema să particip la vreun joc sau la vreo trădare, nu se pune problema să accept să fiu președintele Senatului (i-am explicat aceste lucruri și doamnei premier cu care am avut o discuție extrem de corectă). Nu plec din ALDE dar spun ferm că în ciuda neînțelegerilor din guvernare și lucrurilor incorecte față de ALDE nu văd de ce sunt mai frecventabili Ponta-Tudose-limbric decât Dancila-Teodorovici-Fifor!”, a completat Daniel Zamfir.

ALDE a decis la începutul săptămânii trecute ieșirea de la guvernare și o alianță cu Pro România în vederea susținerii candidaturii independente a lui Mircea Diaconu la prezidențiale. Protocolul de colaborare a fost înregistrat, duminică, la BEC de către co-președinții alianței, Sorin Cîmpeanu și Norica Nicolai.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele