Decizie crucială așteptată în cazul „Sorina”/ UPDATE: Tribunalul Olt și-a declinat competența

64
2 minute de lectură

UPDATE Tribunalul Olt și-a declinat, miercuri, competența de soluționare a cauzei privind interdicția de a părăsi țara, în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă adoptată de o familie de români stabiliți în SUA, în favoarea Judecătoriei Slatina.

Dosarul în care procurorul general al Parchetului General, Bogdan Licu, a solicitat ordonanţă preşedinţială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Slatina, după ce Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa, miercuri, în favoarea acestei instanţe.

„Soluția a fost pronunțată, în sensul declinării competenței de soluționare a cauzei în favoarea Judecătoriei Slatina”, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții Tribunalului Olt.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Olt în urma deciziei Curții de Apel Craiova, din 2 iulie.


Magistrații Tribunalului Olt decid, miercuri, dacă Sorina, fetița din Baia de Aramă, adoptată de o familie din SUA, poate pleca împreună cu părinții adoptivi în America.

În urma deciziei Curții de Apel Craiova, de strămutare a dosarului, magistrații Tribunalului Olt sunt chemați, miercuri, să ia o decizie în dosarul în care procurorul general al Parchetului General a solicitat ordonanță președințială privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina.

„S-a admis cererea de strămutare a dosarului de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin la Tribunalul Olt. Minuta este mai amplă, au fost desfiinţate şi actele întocmite de Judecătoria Drobeta Turnu Severin ca urmare a admiterii cererii de strămutare. Dosarul va fi trimis la Tribunalul Olt, se va înregistrat şi se va da un termen de judecare. Conform minute se dispune refacerea tuturor actelor îndeplinite de instanţă înainte de strămutare”, a declarat, în 2 iulie, la data deciziei strămutării, pentru Mediafax, Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

Părinţii adoptivi ai fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă i-au cerut procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinţi departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linşaţi şi pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele