Decizie riscantă în India privind statutul special al regiunii Kashmir. Reacția Pakistanului

83
1 minut de lectură

UPDATE – Ministerul pakistanez de Externe a anunțat luni că decizia autorităților de la New Delhi de a revoca statutul special al Kashmirului indian și restructurarea acestui teritoriu este una ilegală, potrivit Mediafax, care citează Reuters.

Autoritățile de la Islamabad „condamnă cu fermitate” decizia autorităților indiene în acest sens.

„Ca parte a acestei dispute internaționale, Pakistanul va lua toate măsurile posibile pentru a contracara acești pași ilegali”, a informat Ministerul pakistanez de Externe prin intermediul unui comunicat.


Guvernul federal al Indiei a anunțat luni că va revoca statutul special constituțional al regiunii Kashmirul indian și că intenționează să restructureze teritoriul disputat, relatează site-ul agenției Dpa.

Articolul 370 din Constituția Indiei, care oferă un statul special asupra teritoriilor Jammu și Kashmir, va fi eliminat, a declarat ministrul indian al Afacerilor Interne, Amit Shah.

Statul urmează să fie „reorganizat” sau restructurat, a mai informat Shah, prezentând proiecte de lege în acest sens în fața camerei superioare a Parlamentului.

Articolul 370 permite regiunii Kashmir să aibă propria constituție, un steag separat și independență în aproape toate domeniile cu excepția afacerilor externe, apărării și comunicațiilor.

Partidul indian de guvernământ Bharatiya Janata s-a opus de-a lungul anilor statutului special și a inclus eliminarea acestuia în toate campaniile sale.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele