Deputat PSD despre refuzul lui Iohannis de a o numi pe Olguța Vasilescu: frica de femei frumoase și puternice

17
3 minute de lectură

Deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra, a găsit explicația pentru care președintele Klaus Iohannis refuză sistematic propunerea premierului Viorica Dăncilă de a o numi la Dezvoltare pe Olguța Vasilescu. El a interpretat refuzul președintelui ca rezultat al fricii acestuia de femeile frumoase și puternice.

Klaus Iohannis, din interes pur electoral, a transformat România într-un câmp de luptă politică și este dispus să facă orice pentru a împiedica Guvernul României să-și realizeze programul său de guvernare, de aceea, sistematic, pune bețe-n roate. Cazul Lia Olguța Vasilescu nu este un accident, premierul României fiind un alt exemplu. Pe de altă parte consecvența irațională în refuzul numirii doamnei ministru Vasilescu poate fi interpretată și printr-un misoginism produs undeva între caligynefobie (frica față de femeile frumoase – n.r.) și ginofobie (teama de femei – n.r.), frica de femei frumoase și puternice„, a spus Nasra, citat de Mediafax.

Președintele României, Klaus Iohannis, a respins din nou numirea Olguței Vasilescu, fost ministru al Muncii, la ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și a explicat joi, într-o scrisoare adresată premierului Dăncilă, motivele refuzului său.

Constat că doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă”, a spus în scrisoarea sa remisă joi premierului. ”De asemenea, din aceeași documentație constat că doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are experiența în materie necesară promovării și gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel național în domeniul complex al dezvoltării regionale și administrației publice”, a mai spus șeful statului.

Astfel, în calitate de primar, doamna Lia-Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale”, transmite Klaus Iohannis, în scrisoarea remisă și presei de Administrația Prezidențială.

Iohannis îi reproșează Olguței Vasilescu și lipsa de transparență de care a dat dovată în comunicarea sa cu societatea civilă în fosta sa calitate de ministru al Muncii, ca argument că nu va putea administra această relație nici din postura de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. La lipsa de transparență, Klaus Iohannis adaugă și declarațiile controversate, atacurile la persoană și chiar limbajul folosit de Vasilescu în comunicarea sa publiică de până acum.

Totodată, nu se poate ignora faptul că, în calitate de ministru al muncii și justiției sociale, doamna Lia-Olguța Vasilescu a promovat un cadru lipsit de transparență în relația cu societatea civilă și în procesul de dialog social, fără consultarea actorilor implicați. Or, realizarea și asigurarea unui dialog autentic, prin implicarea partenerilor din administrația publică, mediul academic și societatea civilă, alături de pregătirea și experiența profesională sunt esențiale pentru exercitarea acestei funcții de demnitate publică. La conturarea acestui profil se adaugă declarațiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiției, reținute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii, toate acestea fiind aspecte care vin în contradicție cu cerințele de responsabilitate pe care le implică deținerea unei funcții de înaltă demnitate publică, precum cea de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice”, explică președintele României.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele