Deputatul Mircea Banias este internat și spune că nu prezintă niciun simptom de COVID-19

102
3 minute de lectură
Sursa foto: Facebook

Deputatul PNL Mircea Banias, confirmat pozitiv cu noul coronavirus, luni, a declarat că se află în spital, dar spune că nu are niciun fel de simptome. El a întocmit o listă cu 22 de contacți pe care a transmis-o către DSP, potrivit Mediafax.

Deputatul PNL Mircea Banias, confirmat pozitiv cu noul coronavirus, luni, a declarat că se află în spital, dar spune că nu are niciun fel de simptome. El a întocmit o listă cu 22 de contacți pe care a transmis-o către DSP.

„A început o anchetă epidemiologică. Au solicitat o listă cu persoane pe care le-am văzut în ultimele zile. Am transmis la DSP o listă cu persoane, cu numere de telefon, începând evident cu familia mea.

Contacți, în sensul definit de DSP, am identificat 22. M-am văzut cu mai multe persoane, dar am fost informat că, doar pentru că am fost la un moment dat într-o încăpere sau într-o incintă cu alte persoane nu înseamnă că aceia au fost contacți direcți.

Contact direct este, conform definiției, este contactul care se realizează pe o perioadă de minim 20 de minute și maxim un metru. De aceea lista nu e mai lungă. 22 de persoane este cât mi-am amintit. Dacă îmi voi mai aminti și alte nume voi suna să completez lista.

Toata lumea este izolată și toți cei de pe listă, am vorbit eu cu ei, le-am spus diagnosticul pe care l-am primit și i-am rugat să se izoleze până vor fi contactaiți de DSP”, a declarat Banias la Realitatea TV.

„Eu sunt internat de aseară în Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În continuare nu am simptome, nu am avut febră, nu am avut niciun fel de bănuială că aș putea fi infectat cu acest virus. Dacă nu aș fi fost testat împreună cu colegii mei nu aș fi solicitat să fiu testat”, a declarat deputatul PNL depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Deputatul Mircea Banias a fost confirmat cu coronavirus în urma testării, el fiind singurul caz pozitiv în rândul verificărilor epidemiologice făcute la Palatul Parlamentului, a anuțat, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică

„În cursul zilei de luni, 16 martie a.c., au fost comunicate rezultatele testelor efectuate sâmbătă, 14 martie a.c., la Palatul Parlamentului. În urma acestora a fost confirmat un singur caz pozitiv al infectării cu noul coronavirus (COVID-19) în persoana deputatului Mircea Banias.

Potrivit declarațiilor domniei sale, nu a luat contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv cu noul coronavirus, nu a participat la reuniunile politice la care a luat parte senatorul Vergil Chițac și nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare.

Deputatul Mircea Banias este asimptomatic. Și în cazul domniei sale va fi declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților”, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele