Desfășurare de forțe americane pentru intimidarea Iranului

87
1 minut de lectură

Statele Unite au decis să trimită portavionul USS Abraham Lincoln, precum și o serie de bombardiere în Orientul Mijlociu, răspunzând astfel „unor indicii îngrijorătoare“ din partea Iranului, a anunțat consilierul pe probleme de securitate națională, John Bolton.

Potrivit unui oficial bine informat citat de CNN, amenințările vizează atât forțele maritime, cât și cele terestre americane din regiune. Desfășurările de forțe militare americane au menirea descurajării oricăror eventuale acțiuni militare iraniene, a precizat oficialul.

Statele Unite mobilizează portavionul USS Abraham Lincoln și mai multe bombardiere pe care le pun la dispoziția Comandamentului Central american din Orientul Mijlociu „pentru a trimite un mesaj clar regimului iranian că orice atac împotriva intereselor americane sau ale aliaților Statelor Unite vor fi întâmpinate în forță“, a avertizat Bolton, într-un comunicat dat publicității de Casa Albă.

„Statele Unite nu caută un război cu regimul iranian, dar suntem cât se poate de pregătiți să răspundem oricărui atac din partea Gărzilor Revoluției Islamice sau a armatei iraniene“, precizează comunicatul.

Doi oficiali americani au explicat faptul că anunțul are menirea descurajării Iranului, în condițiile în care nu există indicii cu privire la iminența unui atac.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele