Guvernul ia în calcul ca medicii demisionari să îşi piardă dreptul de a practica meseria

170
2 minute de lectură

Guvernul ia în calcul să interzică dreptul de liberă practică şi prelungirea perioadei de preaviz pentru medicii care demisionează. Anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Zeci de medici şi-au dat demisia în ultima perioadă, în contextul pandemiei cu COVID-19.

Medicii care demisionează în această perioadă ar putea să îşi piardă dreptul de a practica această meserie, a anunţat miercuri seară premierului Ludovic Orban.

„Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică aş prelungi perioada de preaviz, pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la prevederile Codului Muncii. Interzicerea dreptului de practică (n.r) este o propunere formulată de foarte mulţi şi din zona politică şi din cea nepolitică. Nu am o opinie clar formulată”, a declarat Ludovic Orban, la Europa FM.

Pe de altă parte, premierul mai spune că regretă că nu poate asigura toate echipamentele necesare pentru spitale, acesta fiind de altfel, principalul motiv al demisiilor medicilor.

Medicii au început să demisioneze, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, din cauza lipsei echipamentului elementar de protecție. Practic, medicii sunt penalizați pentru incompetența sistemului medical, în condițiile în care, deja există un număr de peste 300 de cadre medicale infectate cu coronavirus.

Spitalul Judeţean din Brăila a rămas fără trei medici în plină epidemie de COVID-19. Este vorba despre specialişti de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi de la Terapie Intensivă, care au renunţat la locurile de muncă.

Şi mai mulţi medici de la Spitalul Mioveni, inaugurat anul trecut, şi-au dat demisia după ce s-a decis ca unitatea să devină suport pentru COVID-19. Demisiile nu au fost însă acceptate de managerul spitalului, care recunoaşte că e greu „să ieşi la luptă cu mâinile goale”.

Oare clasa politică va cere aplicarea unei măsuri asemănătoare și pentru traseismul politic, de exemplu? Sau pentru faptul că un membru al executivului și-a demonstrat incompetența în funcția în care a ajuns?

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele