Deși plătește impozit mai mare, plătește amenzi pentru că funcționează

Uber a plătit impozit pe profit cât cele mai mari 8 companii de taximetrie din Bucureşti la un loc.

230
NEW YORK, NY - JUNE 14: An Uber car waits for a client in Manhattan a day after it was announced that Uber co-founder Travis Kalanick will take a leave of absence as chief executive on June 14, 2017 in New York City. The move came after former attorney general Eric H. Holder Jr. and his law firm, Covington & Burling, released 13 pages of recommendations compiled as part of an investigation of sexual harassment at the ride-hailing car service. (Photo by Spencer Platt/Getty Images)
1 minut de lectură

Uber a plătit în 2017 impozit pe profit de 213.000 lei în România, prin intermediul firmei Uber Systems România, în timp ce cele mai mari 8 companii de taximetri din Bucureşti au plătit un impozit pe profit cumulat de 223.000 lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice, citate de Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România, în cadrul unei postări pe pagina de Facebook, conform Mediafax.

Potrivit datelor publice pe anul 2017, Uber Systems România a înregistrat o cifră de afaceri de circa 7 milioane lei, la care a raportat un profit brut de 666.585 lei din care a plătit impozit pe profit de 213.031 lei.

În acelaşi timp, cele mai mari opt companii de taximetrie au raportat venituri cumulate de circa 178 milioane lei, din care au plătit un impozit total de circa 223.000 lei.

Cea mai mare cifră de afaceri dintre cele opt companii este înregistrata de firma AUTO COBĂLCESCU, cu 117,15 milioane lei, la care a raportat pierderi de circa 2,93 milioane lei.

Pe locul doi în topul afacerilor dintre aceste firme s-a situat Compania de Taximetre Speed Taxi, cu afaceri de 13,8 milioane lei, un profit brut de 1,62 milioane lei, din care a plătit un impozit pe profit de 191.450 lei – cel mai mare de altfel dintre aceşti actori economici.

În top 8 companii, cel mai mare impozit pe profit a fost plătit în 2017 de Allegro Maxi Taxi, cu 10.973 lei impozit, Prof Taxi cu 8.340 lei impozit, CRISTAXI Service cu impozite de 6.920 lei şi RO –STEF Trading cu 5.374 lei.

AUTO COBĂLCESCU, MERIDIAN şi SPRINT 2001 au raportat pierderi.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele