Despre o relație sănătoasă de cuplu

99
4 minute de lectură

Un studiu făcut de cercetătorii de la Harvard și citat de o revistă mondenă ne spune că dacă nu fumăm, nu bem alcool, mâncăm sănătos, facem mișcare și nu devenim obezi, avem șanse să trăim mai mult cu paișpe ani. De ce paișpe, știu doar cercetătorii de la Harvard, pe care nu se cuvine să-i contrazicem. Nu de alta, dar imediat vor face un studiu care să arate că toți aceia care-i contrazic au fost abuzați în copilărie și suferă de sindrom bipolar. Întrebarea e de ce ar cheltui cercetătorii respectivi o groază de bani pe un studiu care să arate că dacă trăiești sănătos ai mai multe șanse decât unul care se îndoapă cu tot felul de substanțe toxice.

E ca și cum o cercetare îndelungă ar releva că dacă nu umbli teleleu noaptea prin cimitir recitând cu voce tare din Bacovia, nu suni la uși și după aia o iei la fugă și nu scuipi în cafeaua colegilor e posibil să fii mai sănătos la cap decât unul care face toate astea. Eu nu cred că serioșii cercetători își pierd vremea cu evidențe care nu mai au nevoie de cercetări laborioase. Eu cred că noi îi luăm de paravan ca să ne umplem revistele și programele de știri cu banalități care credem noi că ne aduc audiență. 

Aceeași revistă mondenă le învață pe femei cum să-și păstreze partenerii. Să presupunem că un bărbat are o problemă. Financiară, emoțională, de sănătate, de orice fel. Ce trebuie să facă soția? Zice că trebuie să-i spună următoarea frază magică: „Lasă, că te descurci tu!”. Deci nu-l întreabă: „Bă, boule, pot să te ajut și eu cu ceva?”. Îl încurajează. Te descurci tu, nu se poate să fii atât de prost încât să nu găsești o soluție. Că dacă ești dobitoc, atunci îmi pare rău, voi fi nevoită să-mi găsesc alt cretin pe care să-l încurajez cu fraza magică învățată din revista care mă ajută să-mi țin o relație fericită.

În relație cu atitudinea asta vine o reclamă la o pastă de dinți care îi albește mai abitir decât alte paste de dinți. O doamnă cu dinți albi ne spune rânjind fasolele: „Colegii mei au sesizat, dentistul meu m-a felicitat. Până și soțul meu a observat!”. Dacă și soțul observă, e clar că pasta e bună. Soțul care niciodată nu vede când ți-ai pensat un fir din sprânceana stângă și nici nu știe, nesimțitul, măcar câte fire de păr are în cap nevastă-sa. O altă soție dintr-o altă reclamă despre care am mai vorbit se laudă că a schimbat trei bărbați, dar niciodată farmacistul. Deci e clar cum încurajăm noi relațiile de cuplu. Și ne mai mirăm că scade natalitatea! 

Din revista noastră care dă sfaturi femeilor aflăm și care sunt semnele că o domnișoară e pregătită să se mute cu iubitul ei cu care deja are o relație, dar nu știe dacă poate să facă pasul relocării. Zice: „Află nivelul de curățenie pe care îl face iubitul tău”. Trecem peste exprimarea tâmpită. Deci, între două giugiuleli pasionale și tandre cuvinte șoptite, va trebui să-l întrebi: „Auzi, cocoșel, tu speli vase? Dai cu mătura? Îți calci singur cămășile?”. 

Un alt sfat pentru doamne este să nu se mute cu un bărbat dacă nu au un fond de rezervă. Adică, dacă n-au niște bani puși deoparte, măcar de taxi, în caz că omul pe care-l iubesc ca pe ochii din cap nu se ridică la așteptări. 
Printre rânduri citim: „Cu un bărbat care n-are soluții la orice problemă, nu deretică prin casă, nu știe să gătească, nu spală, nu calcă și nu te iubește pasional de două ori pe zi în puținul timp care-i mai rămâne, n-are rost să te încurci”. 

Revista conchide scurt și filosofic: „Viața de cuplu se construiește în timp și funcționează atunci când amândoi sunteți pe aceeași lungime de undă”. Observăm că apare, inevitabil, problema lungimii cu care nu putem să nu fim de acord. Dacă lungimea, de undă, evident, nu corespunde, atunci chiar avem mari probleme în cuplu.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele