Directorul financiar Huawei dă în judecată autoritățile canadiene

23

Meng Wanzhou (foto), directorul financiar al Huawei, gigantul chinez din domeniul tehnologiei telecomunicațiilor, a dat în judecată statul canadian pentru arestarea ei anul trecut pe aeroportul din Vancouver, la cererea Statelor Unite, relatează BBC.

Meng Wanzhou a fost reținută în decembrie în urma suspiciunii de fraudă și a încălcării sancțiunilor impuse de Statele Unite Iranului. Meng neagă toate acuzațiile împotriva ei.

Autoritățile americane au înaintat Canadei o cerere de extrădare.

Meng a depus o plângere civilă împotriva guvernului Canadei, a agenției de frontieră și a poliției pentru „încălcări grave“ ale drepturilor sale civile.

China a criticat arestarea ei și a catalogat procesul de extrădare ca pe un „incident politic“.

Ofiţerii au reținut-o pentru a obține informații pe care „nu credeau că le-ar fi obținut dacă reclamanta ar fi fost arestată imediat“, încălcând drepturile sale în temeiul Cartei drepturilor și libertăților omului din Canada.

Detenția ei a fost „ilegală“ și „arbitrară“, se arată în plângere, iar ofițerii „în mod intenționat nu au informat-o cu privire la adevăratele motive ale detenției, dreptul la un avocat și dreptul de a păstra tăcerea“.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele