Trei români, dați dispăruți de la bordul unei nave atacate de pirați

19
2 minute de lectură

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu a activat celula de criză la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, după ce trei marinari români au dispărut ieri de la bordul unei nave sub pavilion maltez, în apele teritoriale ale statului Togo.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo la data de 3 martie 2019, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate. Din datele preliminare obținute, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului dispăruți se află trei cetățeni români“, au transmis reprezentanții MAE, printr-un comunicat de presă remis astăzi agenției Mediafax.

„Totodată, din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, a fost activată Celula de Criză a MAE. Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale, cu proprietarul navei, precum și cu autoritățile române cu competențe în domeniu. Având în vedere sensibilitatea cazului, Ministerul Afacerilor Externe recomandă ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest subiect să se facă cu toată precauţia“, a adăugat sursa citată.

Trei marinari români ar fi fost răpiți, după ce vasul pe care erau a fost atacat de pirați în Lome, Togo. Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, restul membrilor de echipaj aflați la bord sunt în siguranță și niciunul nu a fost rănit.

Vasul Histria Ivory – pavilion Malta, care aparține companiei Histria din Constanța, ar fi fost atacat de pirați duminică seară, în jurul orei locale 20.00, în timp ce se afla în Lome, Togo.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele