Discuții la Bruxelles despre practicile comerciale neloiale

24
1 minut de lectură

Au fost demarate activitățile concrete pe grupe de lucru, la cele 29 de dosare europene pe agricultură aflate pe ordinea de zi a Președinției Consiliului UE.

În după-amiaza zilei de 9 ianuarie 2019, ministrul Petre Daea a convocat o videoconferință cu președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru de la Bruxelles, experți din cadrul Unității pentru Pregătirea Consiliului Președinției UE, precum și secretari de stat și directori generali din structurile implicate în procesul de exercitare a Președinției Consiliului UE.

Pe parcursul videoconferinței au fost abordate aspecte ce vizează procedurile ce trebuie urmate cu privire la Practicile Comerciale Neloiale și Regulamentul privind Băuturile Spirtoase. În acest context, ministrul Daea a introdus pe ordinea de zi discuțiile referitoare la aplicarea dublului standard practicat de companiile multinaționale.

În cadrul Pachetului legislativ Politica Agricolă Comună – post 2020, s-au analizat: dosarul privind Planurile Strategice, Regulamentul nr.1306/2013 privind Finanțarea, Managementul și Monitorizarea PAC și Regulamentul 1308/2013 privind Organizarea Comună de piață a produselor agricole (OCP, precum și corespondența cu Secretariatul General al Consiliului. Următoarea videoconferință se va desfășura în data de 14 ianuarie 2019 pentru a analiza subiectele ce se vor afla pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Special pentru Agricultură. (G.N)

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele