DNA cere închisoare cu executare pentru Dan Motreanu. Instanța se va pronunța la o zi după alegerile europene

Procurorii au cerut, luni, la ultimul termen din dosarul de la ÎCCJ al fostului vicepreședinte al Camerei Deputaților Dan Motreanu și al fostului consilier prezidențial George Scutaru, închisoare cu executare pentru toți inculpații din cauză. Instanța va pronunța o decizie pe 27 mai.

79
2 minute de lectură

La ultimul termen de la ÎCCJ, procurorul de ședință a cerut, în dosarul în care Dan Motreanu (fost vicepreședinte al Camerei Deputaților) și George Scutaru (fost consilier prezidențial) au fost cercetați pentru fapte de corupție, pedeapsă cu închisoarea cu executare (orientată spre mediu) pentru toți inculpații din cauză.

Instanța va pronunța o decizie în data de 27 mai.

Dan Motreanu candidează la alegerile europarlamentare din partea PNL, acestea urmând să aibă loc în 26 mai, cu o zi înaintea termenului fixat de instanță.

La rândul lor, avocații au cerut menținerea deciziei de achitare de la fond.

Dan Motreanu, fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi fostul consilier prezidenţial George Scutaru au fost achitaţi în primă instanță, de Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceștia au fost acuzaţi că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţător în cauză, a pretins şi primit de la o altă persoană aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, în schimbul sprijinirii acesteia din urmă în demersurile de punere în posesie de terenuri aflate în municipiul Buzău.

“Din suma de 700.000 euro, bani primiţi efectiv de persoana denunţătoare, aceasta le-a remis inculpaţilor Scutaru George-Adrian şi Motreanu Dan Ştefan, sumele de 170.000 euro, respectiv 250.000 euro, conform unei înţelegeri anterioare. Ambele sume au fost date în acelaşi scop, respectiv pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale şi generale), a candidaţilor partidului din care fac parte cele două persoane ultim menţionate”, preciza atunci DNA în rechizitoriu.

Conform anchetatorilor, pentru a disimula provenienţa acestor sume de bani, GeorgeScutaru, Dan Motreanu şi Ana Maria Schaer “au iniţiat un mecanism financiar fictiv, folosindu-se de documente justificative ce nu corespund realităţii, prin care suma de 1.213.085 lei a fost transferată, în mai multe tranşe, din contul societăţii administrată de către aceasta din urmă către o firmă care a produs articole de vestimentaţie folosite ca materiale în campania electorală”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele