Se cere capul lui Dragnea. Oprișan: E istorie. Andronescu: Cred că va pleca. Primar: Demisia!!!

559
4 minute de lectură

Ministrul Educției Ecaterina Andronescu a declarat, la ieșirea din sediul PSD, că trebuie efectuată o analiză în partid după rezultatele alegerilor pentru a fi indicate greșelile grave. Ministrul Educației crede că Liviu Dragnea își va da demisia din funcție.

„Să vedem cifrele finale, nu este un succes (rezultatul, n.r.). Eu cred că trebui făcută o analiză serioasă a situației. De subliniat unde sunt greșelile foarte serioase”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă Liviu Dragnea ar trebui să își dea demisia, Andronescu a răspuns: „Eu cred că va face lucrul acesta”.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, după închiderea secțiilor de votare, că își asumă responsabilitatea rezultatului de la urne, dar va face asta în ședința Comitetului Executivului Național.

Nu doar Ecaterina Andronescu s-a referit în acești termeni la viitorul lui Dragnea la vârful PSD.,

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, a declarat, duminică seară, că în cazul în care partidul obține un rezultat sub 30% la alegerile europarlamentare, înseamnă că a greșit la guvernare și șeful formațiunii, adică Liviu Dragnea, ar trebui să demisioneze. (detalii AICI)

Lovitura de la Vrancea

Marian Oprișan a făcut un alt set de declarații duminică seară, la ieșirea din sediul PSD, după ce a avut o discuție cu Liviu Dragnea.

  • Repet: decizia o vom lua, e decizia lui Liviu Dragnea.
  • Dacă e bărbat politic și iubește PSD-ul, trebuie să plece.
  • Au fost jigniți de activitatea lui Liviu Dragnea și interesele personale ale sale.
  • A omorât meritocrația în partid.
  • În momentul în care l-am susținut pe Dragnea am susținut Partidul Social Democrat.
  • Deocamdată partidul are președinte executiv (Viorica Dăncilă – n.r.).
  • Domnul Dragnea trebuie să își dea demisia.
  • Dragnea a fost neelegant, încercând să arunce asupra doamnei Firea o umbră pe care n-o merită. A fost o șmecherie ordinară.
  • Ce spune Liviu Dragnea după ce a ajuns PSD la 25% nu cred că mai interesează pe nimeni.
  • Domnul Dragnea este istorie în România.

Nu în ultimul rând, Oprișan s-a exprimat și pe Facebook. Vezi postarea mai jos:

Lovitura de la Brăila

Și primarul orașului Brăila, Marian Dragomir, i-a cerut lui Liviu Dragnea să plece din fruntea PSD din cauza problemelor de imagine și a rezultatului electoral. „Un partid mare trebuie să fie condus de un președinte fără probleme de imagine”, a spus edilul.

Primarul Marian Dragomir, care este și președinte al organizației municipale a PSD Brăila, a scris, duminică seara, pe Facebook, imediat după apariția rezultatelor exit poll, afirmând că vina pentru acest rezultat este liderul PSD, Liviu Dragnea, deoarece membrii partidului nu au putut să-și prezinte realizările și programele în condițiile în care atenția era îndreptată asupra temelor din justiție.

„Liviu Dragnea demisia!!! A ales ușa din spate asa cum am declarat în 20.09.2018. (…) Un partid mare trebuie să fie condus de un președinte fără probleme de imagine,
care să nu ostilizeze românii împotriva propriului partid. PSD este un partid care a luat măsuri economice bune, cu primari care nu au putut prezenta realizările lor în campanie pentru că aveam alte teme de discutat – legile justiției și ura față de Liviu Dragnea. Mi-am asumat încă din 2018 lupta în interiorul partidului și o să spun întotdeauna lucrurilor pe nume indiferent de persoană sau situație”, a scris pe Facebook, primarul orașului Brăila, Marian Dragomir.

Marian Dragomir face parte din organizația care a fost condusă de Mihai Tudose, fostul premier al României. Anul trecut, el i-a transmis un alt mesaj lui Liviu Dragnea prin care îi spunea că „viitorul PSD va fi fără implicarea lui în conducerea partidului deoarece formațiunea politică are nevoie de un lider puternic, serios, carismatic, al dialogului și al conducerii participative”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele