Poza la cald. Cum se împart fotoliile din Parlamentul european între grupuri

105
1 minut de lectură

Partidul Popular European (PPE) se clasează pe primul loc în urma scrutinului pentru desemnarea membrilor Parlamentului European, conform proiecţiilor realizate pe baza sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Pentru legislatura 2019-2024, Partidul Popular European (PPE, centru-dreapta) este creditat cu 178 de locuri din totalul de 751 ale Parlamentului European, în scădere faţă de 216 mandate în mandatul actual (2014-2019).

Pe locul al doilea se situează Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D, centru-stânga), cu 152 de locuri, în scădere faţă de 185 de locuri în actuala legislatură, conform proiecţiilor difuzate de Parlamentul European la ora 20.30 (21.30, ora României).

Grupul politic Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), Renaşterea şi USR PLUS probabil a obţinut 108 mandate în PE, iar Grupul Verzi / Alianţa Europeană Liberă este creditat cu 67 de locuri.

Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni este creditat cu 61 de mandate, Grupul Europa Naţiunilor şi Libertăţii cu 55, iar Grupul Europa Libertăţii şi Democraţiei Directe, cu 53.

Grupul Confederal al Stângii Europene Unite – Stânga Verde Nordică probabil va avea 39 de locuri în Parlamentul UE.

Citiți și: Europa votează. Primele rezultate în câteva dintre țările-cheie

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele