Donald Trump face din nou apel la denuclearizarea Coreei de Nord

16
1 minut de lectură

Președintele american, Donald Trump, a declarat marți despre Coreea de Nord că este o țară plină de potențial, însă trebuie să fie denuclearizată, conform CNN.

“Statele Unite știu că, în timp ce oricine poate provoca un război, doar cei mai curajoși pot alege pacea, iar pentru același motiv am adoptat o abordare diplomatică în ceea ce privește Peninsula Coreea”, a declarat Donald Trump.

“I-am transmis lui Kim Jong-un că sunt de părere că, precum Iranul, țara sa este plină de potențial neexploatat. Pentru a realiza această presiune, Coreea de Nord trebuie să fie denuclearizată”, a mai afirmat acesta.

Coreea de Nord a salutat, vineri, abordarea lui Donald Trump, care a pledat pentru o “nouă metodă” în negocierile cu Phenianul pe tema programului nuclear. “Aş vrea să salut decizia politică înţeleaptă a preşedintelui Donald Trump de a aborda relaţiile SUA-Coreea de Nord într-un mod mai practic, după ce persoana care crea probleme şi privea totul în mod anacronic a dispărut din Administraţia SUA”, a declarat diplomatul nord-coreean Kim Myong Gil, referindu-se la John Bolton, fostul consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele