Donald Trump susține că a lucrat cu Boris Johnson la un acord comercial post-Brexit

25
1 minut de lectură

Președintele american, Donald Trump, a afirmat, în discursul susținut marți la New York, că a lucrat împreună cu premierul britanic, Boris Johnson, pentru a ajunge la un acord comercial post-Brexit, relatează CNN.

“În timp ce Marea Britanie se pregătește pentru a ieși din Uniunea Europeană, am clarificat faptul că suntem pregătiți pentru a completa o nouă înțelegere excepțională cu Marea Britanie, care va aduce mari beneficii ambelor părți”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump susține că înțelegerea la care a lucrat cu Boris Johnson este una “magnifică”.

Curtea Supremă a Marii Britanii a anunțat marți că decizia premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului de la Londra este ilegală, o hotărâre ce reprezintă o înfrângere pentru liderul britanic și oferă mai multe șanse parlamentarilor de a obstrucționa planurile premierului privind Brexit.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele