Două stații de petrol din Arabia Saudită, lovite într-un atac cu drone

2 minute de lectură

Arabia Saudită a anunțat că două stații de pompare a petrolului au fost lovite astăzi în urma unui atac cu drone, în ceea ce a numit un act „laș“ de terorism, la două zile după ce două nave petroliere saudite au fost sabotate în largul coastei Emiratelor Arabe Unite, informează Mediafax.

Ministrul Energiei al celui mai mare exportator de petrol din lume a declarat că atacul a declanșat un incendiu ce a fost controlat și a provocat daune minore la o stație de pompare, dar nu a afectat producția de petrol sau exporturile de produse petroliere și țiței.

Ministrul energiei, Khalid al-Falih, a declarat pentru mass-media de stat, că atacul cu drone și sabotajul de duminică al celor patru nave, inclusiv două nave petroliere din Arabia Saudită, produs în apropierea portului Fujairah din Emiratele Arabe Unite, reprezintă o amenințare la rezervele globale de petrol.

„Aceste atacuri dovedesc încă odată că este important să combatem entitățile teroriste, inclusiv milițiile hutti din Yemen, care sunt susținute de Iran“, a afirmat Falih într-o declarație în limba engleză emisă de ministerul său.

Postul de televiziune aparținând rebelilor hutti, Masurah TV, a anunțat anterior că organizația a lansat atacuri de tip „dronă“ asupra instalațiilor „vitale“ din Arabia Saudită ca răspuns la „agresiunea și blocada continuă“ asupra Yemenului.

O coaliție condusă de Arabia Saudită se luptă cu rebelii hutti de patru ani în țara din Peninsula Arabă în încercarea de a restaura guvernul recunoscut în plan internațional, într-un conflict văzut ca un război de la distanță între Arabia Saudită și Iran.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele