Draghi (BCE): Economiile din Europa Centrală, mult mai vulnerabile

1 minut de lectură

Într-un război comercial global, economiile din Europa Centrală ar putea fi mult mai vulnerabile, comparativ cu altele, din cauza dependenţei lor ridicate de comerţul extern şi a specializării industriale, cum ar fi în producția de autovehicule, a avertizat miercuri Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), citat de Reuters.

„Modelul de afaceri din Europa Centrală şi de Est a devenit vulnerabil la şocurile comerciale internaționale şi la actualele condiţii financiare. Efectul tarifelor vamale ar putea fi amplificat deoarece o mare parte din bunuri traversează mai multe frontiere în timpul procesului de producţie”, a declarat oficialul BCE la o conferinţă desfăşurată la Frankfurt.

„Principala provocare pe termen lung este tranziţia spre un model de finanţare şi o creştere economică mai echilibrată, care să se bazeze mai mult decât până acum pe inovarea pe plan intern şi pe investiţii”, a adăugat Draghi.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele