Dragostea trece pe la Parchet. Idila dintre o tânără din Onești și un pensionar american, anchetată de procurori

15
Foto: Pixabay

Povestea de dragoste dintre o tânără din Onești și un pensionar american bogat este anchetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov după ce bărbatul din Florida a transferat sute de mii de dolari în contul iubitei sale, transmite corespondentul Mediafax.

Relația dintre tânăra din Onești și pensionarul american a avut un traseu neașteptat, trecând pe la Oficiul de Spălare a banilor și oprindu-se la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, unde se află un dosar în curs de cercetare.

Totul a plecat de la sumele mari de bani pe care americanul din Florida le-a depus în contul iubitei, demers care a atras atenția autorităților. Procurorii spun că este un „dosar greu”, care vizează sume de ordinul a sute de mii de dolari și necesită cooperare internațională.

Tânăra din Onești a atras atenția asupra sa după ce a început să primească de la americanul întâlnit într-un centru de masaj, sume mari de bani. Deși bărbatul era căsătorit și are mai mulți copii, relația ar fi evoluat până la momentul în care cei doi ar fi vrut să locuiască împreună și ar fi dorit să cumpere un apartament.

600.000 de dolari

Tânăra a avut în conturi aproape 600.000 de dolari, situație care a ridicat suspiciuni la Oficiul de Spălare a banilor, care a deschis o anchetă, iar apoi a trimis materialele la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

„Dosarul este în faza de urmărire, deci nu putem dezbate date de fond. Pe activități desfășurate, acestea au fost multe. Este un dosar greu pentru că este o chestiune de cooperare internațională, iar Statele Unite nu sunt o țară care să răspundă ușor la solicitările oficiale venite din România. Prin urmare, în momentul de față suntem în așteptarea unui răspuns oficial – nu ne putem baza pe documentele unui avocat. Dosarul a fost deschis anul trecut, în toamnă, în urma unei sesizări venite de la Oficiul de Spălare a Banilor, o instituție foarte serioasă, care face analize financiare înainte de a sesiza parchetele și analize care au la bază inclusiv un schimb de informații cu autoritățile din statul din care provin banii. Ei au lucrat temeinic înainte de a trimite materialele la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov. Noi le-am preluat, am administrat o serie de activități de probațiune, inclusiv percheziții, s-a luat și măsura asiguratorie și probabil persoana în cauză simte că îi este îngrădit dreptul de a folosi acei bani”, a declarat prim-procurorul Claudiu Constantin Sandu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, pentru corespondentul Mediafax.

El a mai precizat că cercetările din dosar vor continua, dar la momentul de față sunt blocate de așteptarea răspunsului din partea autorităților americane.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele