DSP București nu a raportat decesul de la Spitalul Universitar din cauza unei „deficiențe tehnice”: nu a mers faxul

152
1 minut de lectură
Sursa foto: Pixabay

Al 79-lea deces din cauza Covid-19 din România, o femeie de 84 de ani de la Spitalul Universitar din București, a ajuns abia după patru zile în atenția Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) după ce a fost dezvăluit de presă.

Direcția de Sănătate Publică București (DSPMB) explică faptul că eroarea a fost cauzată de anumite „deficiențe tehnice”, adică nu le-a funcționat faxul.

“Deficiențe tehnice înseamnă că de pe numărul de fax la care se raporta inițial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB”, se arată într-o precizare oficială a Grupului de Comunicare Strategică.

Cazul femeii de 84 de ani care a murit pe 27 martie la Spitalul Universitar din cauza coronavirusului, nu a fost raportat de autorități, ci a fost semnalat inițial de presă.


Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare.

Ulterior, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, răspunsul spitalului a fost că pe 27 martie a fost înregistrat decesul unei persoane infectate cu noul coronavirus.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele