DSP Cluj, despre pasagera suspectată de contaminare cu coronavirus: Este puţin probabil ca persoana să fie infectată

142
2 minute de lectură
Coronaviruși. Foto: CDC/Dr. Fred Murphy

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj afirmă că e puţin probabil ca persoana ajunsă marţi, pe aeroportul clujean, cu suspiciune de contaminare cu coronavirus, să sufere de infecţie cu acest virus, informează Agerpres.

“În cursul zilei de astăzi, 28.01.2020, pe aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varşovia-Cluj-Napoca, a fost preluată o persoană care a anunţat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecţie cu nCoV 2019 (coronavirus). A fost alertat aeroportul şi conform procedurii aeronava a fost garată. Medicul epidemiolog din Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj a efectuat ancheta epidemiologică, conform procedurilor. În urma anchetei s-a decis ca măsură profilactică (persoana este asimptomatică) izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca pentru o perioadă de până la 14 zile şi prelevarea de probe conform metodologiei. În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, medicii specialişti consideră puţin probabil ca persoana să fie infectată cu nCoV”, potrivit unui comunicat al DSP Cluj.

De asemenea, DSP mai anunță că pasagerii din avionul respectiv vor fi monitorizați: “Pentru pasagerii din aeronavă (în număr de 57) s-a întocmit o evidenţă cu datele acestora pentru a putea fi contactaţi şi monitorizaţi. Totodată, aceştia au primit informaţii cu privire la simptomatologia bolii şi le-a fost recomandat ca în cazul apariţiei unor simptome să se adreseze serviciului de urgenţă 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca”, se mai arată în comunicat.

O pasageră care a sosit, marţi, pe Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, este suspectă de faptul că ar putea fi contaminată cu coronavirus şi a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Femeia a fost în Asia de Sud-Est şi ar fi intrat în contact cu persoane din China, mai relatează Agerpres. 

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele