Duda, primit de Trump la Casa Albă. Polonia vrea să găzduiască o bază militară a SUA și să investească masiv în armată

Liderii de la Washington și Varșovia se vor întâlni în 12 iunie, la Washington, pentru a discuta despre securitate și apărare, a informat miercuri Casa Albă, relatează site-ul agenției Reuters, preluat de Mediafax.

55
1 minut de lectură

“Președintele Trump și președintele Duda vor discuta despre dezvoltarea parteneriatului strategic între SUA și Polonia și o serie de interese comune, precum apărarea, securitatea, energia și comerțul”, se arată într-un comunicat emis de Casa Albă.

În cadrul vizitei oficiale din luna septembrie, președintele polonez Andrzej Duda a cerut crearea unei baze militare americane permanente pe teritoriul polonez.

Donald Trump a declarat că se va gândi la această cerere.

Statele Unite nu au ajuns la un acord cu Polonia privind creșterea numărului de trupe americane pe teritoriul său, însă discuțiile în acest sens continuă, declara, în luna februarie, și purtătorul de cuvânt pentru Pentagon, Eric Pahon, citat de Mediafax.

„Orice speculație din acest moment privind creșterea numărului de militari sau acorduri este nefondată“, a declarat Pahon. „Continuăm discuțiile cu aliații noștri polonezi, dar niciun acord nu a fost obținut încă. Vom anunța rezultatul discuțiilor noastre la timpul potrivit“, a adăugat sursa citată. (detalii AICI)

Citiți și: Polonia va aloca 44 de miliarde de euro pentru modernizarea armatei

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele