SUA dezbate posibilitatea sporirii semnificative a prezenței militare în Polonia

26

Statele Unite nu au ajuns la un acord cu Polonia privind creșterea numărului de trupe americane pe teritoriul său, însă discuțiile în acest sens continuă, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt pentru Pentagon, Eric Pahon, citat de Mediafax.

„Orice speculație din acest moment privind creșterea numărului de militari sau acorduri este nefondată“, a declarat Pahon. „Continuăm discuțiile cu aliații noștri polonezi, dar niciun acord nu a fost obținut încă. Vom anunța rezultatul discuțiilor noastre la timpul potrivit“, a adăugat sursa citată.

Potrivit Financial Times, ambasadorul american de la Varșovia, Georgette Mosbacher, a anunțat că numărul militarilor americani din Polonia va crește. Întrebat dacă această creștere constă în sute sau în mii, Mosbacher ar fi afirmat că va fi „semnificativă“.

În septembrie, președintele american, Donald Trump, anunța că Statele Unite iau în calcul stabilirea unei prezențe militare permanente în Polonia, lucru cerut de statul est-european de mai bine de un deceniu.

După intervenția Rusiei în Ucraina, în 2014, Statele Unite și NATO au sporit măsurile defensive din regiune. Trei grupuri NATO cu capacități combative operează în prezent în regiune, în timp ce o brigadă a armatei americane este în rotație permanentă.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele