Efectele epidemiei de gripă: Bursele din China, redeschise după vacanța de Anul Nou, s-au prăbușit

61
2 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

Temerile legate de evoluția coronavirusului au declanșat o scădere accentuată a burselor chineze, pe măsură ce piețele s-au redeschis după vacanța de Anul Nou Lunar, transmite Mediafax.

Indicele Shanghai Composite a scăzut cu aproape 9% înainte de a recupera ușor, în timp ce prețurile mărfurilor au scăzut și ele.

Companiile de producție, materiale și bunuri de larg consum sunt cele mai greu lovite.

Căderea a venit în ciuda măsurilor de susținere ale economiei anunțate de banca centrală din China.

Banca Populară Chineză (PBOC) a redus în mod neașteptat ratele dobânzilor pe termen scurt, ca parte a încercărilor sale de a elibera presiunea asupra economiei.

De asemenea, instituția pompează 22 miliarde de dolari în economie, o acțiune menită să asigure că există suficientă lichiditate în sistemul bancar.

În total, banca centrală va injecta luni peste 170 de miliarde de dolari în sistemul financiar, cea mai mare sumă pompată într-o singură zi. PBOC a precizat că ar putea pune la dispoziție mai multe numerar pe parcursul săptămânii. Autoritățile de reglementare financiară chineze prognozează că impactul asupra economiei va fi „pe termen scurt”.

China a înregistrat o creștere economică de 6,1% anul trecut – cea mai slabă în aproximativ trei decenii. La începutul acestei luni a fost semnat un acord parțial de reducere a tensiunilor comerciale cu Statele Unite, dar majoritatea tarifelor vamale majorate rămân în vigoare.

Scăderea acțiunilor din China vin după ce piețele globale au fost au avut de suferit din cazua epidemiei, în ultimele zile. Indicele S&P 500 a înregistrat vineri, pe Wall Street, cea mai slabă săptămână din octombrie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele