Home Print Edition Efectul deciziei Curții Constituționale: Șova, Niță și Obreja, eliberați. Urmează Pop și Bica

Efectul deciziei Curții Constituționale: Șova, Niță și Obreja, eliberați. Urmează Pop și Bica

1
Efectul deciziei Curții Constituționale: Șova, Niță și Obreja, eliberați. Urmează Pop și Bica
Dan Șova, al doilea de stânga la dreapta, sosește la sediul Curții Supreme. Foto: Arhivă/ Agerpres
1 minut de lectură

Curtea Supremă a decis miercuri noapte eliberarea din închisoare a mai multor condamnați pentru acte de corupție după ce Curtea Constituțională a declarat ilegale completurile de cinci judecători de la Curtea Supremă.

Astfel, au fost eliberați: Rudel Obreja, Dan Șova și Constantin Niță, fost ministru al Comerțului și Mediului de Afaceri.

De asemenea, joi dimineață instanța a dispus suspendarea pedepsei pentru Alina Bica, fosta șefă DIICOT aflată în penitenciar în Costa Rica, unde a fugit împreună cu Elena Udrea, și Șerban Pop, fostul președinte al ANAF.

În iunie 2018, Instanţa supremă l-a condamnat pe fostul senator PSD Dan Şova la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul CET Govora, în care a fost acuzat de trafic de influenţă.

Constantin Niță, fost ministru al Energiei, a fost și el condamnat pe 28 iunie 2018 la 4 ani de închisoare, într-un dosar de luare de mită.

Pe 5 iunie 2018, Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat în dosarul Gala Bute, la 5 ani de închisoare cu executare.

În același dosar a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu și Elena Udrea.

Udrea a depus și ea contestație în anulare după decizia CCR în cazul completelor de 5.

Previous article ”Găina cu pui vii” de la Der Spiegel
Next article Moțiunea de cenzură a fost respinsă
Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

1 COMMENT

  1. În biblie se vorbește de intoarce fiului risipitor. În politichie damboviteana, de Întoarcere a hoților. Încă o dovadă că cine a furat cu vaporul nu are probleme, dar cine a furat haine vecinului o încurcă rau de tot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here