Efectul ploilor din ultima vreme.Mușchi și licheni pe operele lui Brâncuși

66
1 minut de lectură

Operele lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central din Târgu-Jiu au înverzit în urma ploilor din ultima perioadă. Pe scaunele din ansamblu au crescut mușchi și licheni, la câteva luni după ce ultimele grinzi de lemn ale casei marelui sculptor, din satul Hobița, s-au prăbuşit, informează Mediafax.

Scaunele care fac legătura între Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului s-au înverzit, iar muşchi şi licheni au început să apară şi pe celelalte opere.

Un turist din București, aflat în Parcul Central din Târgu-Jiu, a declarat pentru MEDIAFAX că este dezamăgit de modul în care găsește operele lui Constantin Brâncuşi. Întrebat dacă, în opinia sa, autoritățile trebuie să intervină, turistul a răspuns „doar dacă se pricep și dacă angajează un meșter priceput”.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu nu au oferit un punct de vedere pe acest subiect, până la această oră.

În 2013, operele lui Constantin Brâncuşi au fost spălate cu jet de apă sub presiune, în urma operaţiunii Poarta Sărutului îngălbenindu-se.

Hobița, un sat din Peștișani, județul Gorj, a devenit cunoscut datorită lui Constantin Brâncuși. Nu de multă vreme, ultimele grinzi de lemn ale casei marelui sculptor s-au prăbușit și ele, iar imaginea nepăsării părea cu atât mai apăsătoare cu cât și curtea s-a degradat și a devenit coteț de păsări.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele