Eforturi în Italia pentru supraviețuirea guvernului

11
Matteo Salvini Sursa: Facebook

Vicepremierul italian Matteo Salvini a transmis marți că nu intenționează să destrame Guvernul, dar dorește să fie implementate urgent anumite reforme, pe care le consideră necesare pentru țară, relatează Reuters, preluată de Mediafax.

Matteo Salvini, liderul formațiunii Liga, a anunțat că este pregătit să se întâlnească cu partenerii de coaliție și le-a cerut acestora să nu mai amâne implementarea reformelor privind proiectele de infrastructură și o autonomie crescută pentru regiunile italiene.

Luigi Di Maio, vicepremier și lider al partidului Mișcarea Cinci Stele, care formează împreună cu Liga coaliția de guvernare, a declarat, de asemenea, că dorește ca Guvernul să supraviețuiască, motiv pentru care va susține anumite propuneri ale formațiunii coduse de Matteo Salvini.

„Suntem pregătiți să discutăm propunerile Ligii privind măsurile economice și oferirea de putere sporită guvernelor locale. Mereu am fost de acord cu aceste măsuri, dacă sunt implementate într-o anumită manieră”, a declarat vicepremierul Di Maio.

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat luni că va demisiona în cazul în care nu vor înceta disputele între Mişcarea Cinci Stele (M5S) și Liga, cele două partide populiste care formează coaliția guvernamentală de la Roma.

În ultimele luni s-a înregistrat o intensificare a Disputelor între formațiunile Liga și M5S pe o varietate de chestiuni, inclusiv politicile privind imigrația, regimul drogurilor ușoare sau proiecte de infrastructură.

Comentarii

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele