Elena Udrea și Alina Bica, mandate de arestare de 60 de zile în Costa Rica. Între timp, se derulează procedura de extrădare

67
1 minut de lectură

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, și fosta șefă Antimafia, Alina Bica, au primit mandat de arestare de două luni din partea judecătorilor costaricani, timp în care va fi derulată procedura de extrădare.

Cele două s-au prezentat joi seara în fața unei instanțe din Costa Rica, cu propunere de arestare, după ce au fost reținute de agenți ai Interpol și ai Direcției de Informații costaricane.

Biroul pentru consultanță și relații internaționale al parchetului costarican a inițiat deja procedura de analizare a cererilor de extrădare a celor două, la solicitarea autorităților române.

”Elena Udrea are ordin de reținere internațională pentru mită și abuz în serviciu iar Alina Bica are o notă roșie în baza Interpol”, a anunțat joi seara șeful Interpol Costa Rica după reținerea celor două.

”Ambele sunt reținute la noi, sunt în detenție preventivă, se așteaptă ca procesul de extrădare să fie pus în aplicare imediat”, a adăugat el. Vineri dimineață, cele două au făcut deja recurs la decizia justiției costaricane.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele