Eliminarea pensiilor speciale, respinsă de majoritatea PSD-ALDE

102
Sursa: Pexels

Senatul a respins, miercuri, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege inițiat de PNL care prevede eliminarea pensiilor pentru deputaţi, senatori, judecători și procurori, informează Mediafax.

Au fost înregistrate 52 de voturi „împotrivă”, 20 „pentru” și 8 abțineri.

Propunerea legislativă a liberalilor, respinsă de Senat, prevede eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, în calitate de prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Ulterior votului senatorul USR Vlad Alexandrescu a scris pe Facebook că pentru coaliția PSD-ALDE „hoția, manipularea și abilitatea politică sunt demne de răsplată”.

„S-a votat acum în plenul Senatului o propunere de lege pentru abrogarea pensiilor speciale. Evident, că a picat. Ce ne-au spus PSD și ALDE prin votul lor astăzi (miercuri – n.r.): Dacă ești un om „obișnuit” care lucrează din greu 40 de ani, atunci meriți o pensie la limita supraviețuirii, cu respectarea principiului contributivității. „Elitele”, însă, adică deputații, senatorii, membrii CCR, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrii personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România și multe alte funcții ocupate politic, merită pensii de mii de euro”, a scris Vlad Alexandrescu, miercuri, pe Facebook.

„Pentru PSD, ALDE, hoția, manipularea și abilitatea politică sunt demne de răsplată. Munca cinstită, ceva de râs. A câta oară, PSD și ALDE au votat astăzi în Senat pentru păstrarea pensiilor speciale. Ce s-a întâmplat? Nu mai e nevoie să facem concedieri în aparatul de stat cum dorea Eugen Teodorovici? Înotăm în bani dacă ne permitem să acordăm pensii de mii de euro? Nu se mai află sistemul de pensii în colaps? Numai USR, PNL și un senator PSD au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Restul au vrut să-și păstreze privilegiile. Când vom ajunge la guvernare vom găsi o soluție pentru eliminarea acestor pensii speciale, așa încât nu vă atașați prea tare de ele”, a completat senatorul USR.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele