Elon Musk: Deținătorii de Tesla nu știu să-și folosească mașinile

135
2 minute de lectură

Conducerea Tesla încearcă să găsească modalități de a-și îmbunătăți serviciile și a scădea costurile, după ce compania a anunțat un nou trimestru cu pierderi majore. Printre propuneri se numără și o mai bună comunicare cu clienții pentru a-i învăța pe aceștia cum să-și folosească mașinile, relatează CNN.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a explicat că divizia de service a companiei este departamentul unde s-ar putea face cele mai mari economii. Clienții vizitează centrele de reparații nu pentru că mașinile ar avea probleme, ci pentru că, în marea majoritate a cazurilor, nu știu să-și folosească autoturismele. De pildă, o funcție care le pune clienților cele mai mari probleme este autopilotul. „Cum îl pornesc?“, se întreabă cel mai des clienții, potrivit lui Musk.

Tesla a făcut eforturi deosebite în a le oferi clienților asistență rapidă, iar îmbunătățirea acestor servicii este una dintre principalele priorități ale companiei pentru anul acesta. Conform lui Musk, Tesla încearcă să aducă serviciile la reședința sau biroul clientului, în loc să-i ceară acestuia să aducă mașina în centrele specializate.

Totodată, în timp ce compania își extinde rețeaua de service-uri, Tesla intenționează să-și instruiască mai bine clienții noi în operarea interfeței autoturismelor, pentru ca aceștia să nu mai vină atât de frecvent în centrele de service. „Cel mai bun serviciu este cel pe care nu trebuie să-l oferi niciodată“, a explicat Musk.

La începutul anului, presa de specialitate a încetat să recomande Tesla Model 3, după ce numeroși consumatori s-au plâns de fiabilitatea autoturismului.

Planurile de reducere a costurilor vin într-un moment extrem de dificil pentru companie. În al doilea trimestru al anului în curs, Tesla a pierdut 408 milioane de dolari, fapt ce a dus la o prăbușire a acțiunilor companiei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele