Erdogan acuză participanții la marșul de Ziua Femeii de lipsă de respect față de islam

55
Foto: Getty Images
1 minut de lectură

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan (foto), susține că persoanele care au participat la marșul de Ziua Internațională a Femeii, ce a avut loc vineri la Istanbul, au dat dovadă de lipsă de respect față de islam, continuând să scandeze în timpul chemării la rugăciune.

Mii de persoane au participat vineri la un marș de Ziua Internațională a Femeii pe faimosul bulevard Istiklal din Istanbul, în pofida interdicției autorităților, care au intervenit cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc pentru a dispersa demonstranții, informează Mediafax.

„Un grup, care a venit împreună în (Piața) Taksim, condus de CHP și HDP (cele mai mari partide de opoziție, n.r.), pretinzând că de Ziua Femeii, s-a comportat grosolan, fluierând și scandând în timpul chemării la rugăciune“, a declarat duminică Erdogan, cu ocazia unui miting electoral la Adana.

„Opoziția atacă libertatea și viitorul nostru prin lipsa de respect față de steagul nostru și chemarea la rugăciune“, a adăugat președintele Turciei.

Erdogan a susținut în mai multe rânduri că administrația sa a extins libertățile de care beneficiază musulmanii în Turcia, inclusiv eliminând interdicția de a purta vălul islamic în instituții de stat și universități.

Pe de altă parte, criticii liderului de la Ankara susțin că administrația sa a erodat bazele seculare ale Turciei moderne.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele