Erdogan vrea anularea alegerilor din Istanbul

97
1 minut de lectură

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că autoritățile electorale ar trebui să anuleze alegerile locale din Istanbul din cauza neregulilor, în special în ceea ce privește numirea reprezentanţilor secţiilor de votare, a anunțat miercuri cotidianul Sabah.

Rezultatele inițiale arată că pricipalul partid de opoziţie, Partidul Popular Republican, a câștigat controlul celui mai mare oraș al Turciei în alegerile pentru primărie, fapt ce ar putea prefigura încheierea guvernării de 25 de ani a Partidului AKP al lui Erdogan.

Erdogan a spus că regulamentele care impun reprezentanţilor secţiilor de votare să fie funcţionari publici nu au fost respectate pretutindeni iar muncitori obișnuiți au fost responsabili în anumite secţii.

„Colegii noștri au stabilit acest lucru. Firește, toate acestea ridică semne de îndoială. Dacă vor lua o poziţie sinceră, aceasta va duce la anulare“, a spus el.

Orice decizie de anulare a alegerilor va reveni Comisiei Electorale, informează Mediafax.

Un înalt oficial AKP a declarat marți că va cere un nou vot în Istanbul după ce cererea sa pentru renumărarea voturilor în urma rezultatelor alegerilor din 31 martie a fost respinsă, după o serie de renumărări de după vot.

Erdogan a declarat luni că alegerile locale au fost marcate de „crima organizată“ la secţiile de votare din Istanbul. Pierderea controlului asupra orașului ar fi un obstacol pentru Erdogan, care a dominat politica turcă timp de mai bine de 16 ani.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele