Boeing nu a mai primit comenzi pentru modelul 737 MAX

36
1 minut de lectură

Companiile aeriene nu au mai plasat comenzi pentru modelul Boeing 737 MAX, fapt ce arată criza cu care se confruntă compania americană, cel puțin în cazul modelului cel mai bine vândut din ultimii ani.

Potrivit datelor publicate de Boeing, doar zece aparate 737 MAX au fost comandate în primele două luni din 2019. Începând cu luna martie, când un astfel de avion al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbușit provocând moartea tuturor persoanelor aflate la bord, nu s-au mai înregistrat comenzi, relatează CNN. Prăbușirea aparatului Ethiopian Airlines este al doilea accident mortal în care a fost implicat un 737 MAX-8 în ultima jumătate de an.

În primul trimestru al lui 2018 au fost plasate 112 comenzi pentru aparate 737 MAX.

Pe de altă parte, celelalte modele ale companiei americane s-au vândut ceva mai bine. Boeing a vândut 85 de alte modele comerciale, comparativ cu 68 în prima parte a anului 2018.

Ancheta continuă în accidentele Ethiopian Airlines și Lion Air, soldate cu 346 de morți. Zborurile cu aparate 737 MAX au fost suspendate luna trecută la nivel global. De asemenea, Boeing a oprit livrările și a anunțat săptămâna trecută că va reduce producția acestui model.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele