Benjamin Netanyahu îşi asigură victoria în alegerile din Israel

108
1 minut de lectură

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a câștigat alegerile naționale din Israel, asigurându-și al cincilea mandat record, în pofida faptului că se află la egalitate cu contracandidatul său Benny Gantz, au anunţat astăzi posturile de televiziune locale.

Cu 97% din voturi numărate, niciunul dintre partidele candidaților nu a obţinut o majoritate hotărâtoare, dar Netanyahu are în mod clar prima şansă de a forma un guvern de coaliție cu alte partide de dreapta care l-au sprijinit.

Likud, partidul premierului Netanyahu, și Partidul Albastru și Alb al lui Gantz, au obţinut câte 35 de locuri fiecare, potrivit site-ului Knesset (Parlament) și canalelor TV israeliene. Acest lucru ar însemna un câștig de cinci locuri pentru Likud.

„Este noaptea unei victorii colosale“, a spus Netanyahu, în vârstă de 69 de ani, într-un discurs susţinut târziu în noapte la sediul Likud, avertizând că urmează o „noapte lungă și, eventual, o zi“ până la anunţarea rezultatelor oficiale.

Cursa extrem de strânsă a fost considerată în Israel ca un referendum pentru Netanyahu în urma acuzațiilor de corupție. El se confruntă cu o posibilă condamnare în trei cazuri de corupţie, negând însă toate acuzaţiile.

Rezultatele finale sunt așteptate cel mai târziu vineri.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele