Benjamin Netanyahu îşi asigură victoria în alegerile din Israel

105
WASHINGTON, DC - MARCH 5: (AFP OUT) Israel Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks during a meeting with U.S. President Donald Trump in the Oval Office of the White House March 5, 2018 in Washington, DC. The prime minister is on an official visit to the US until the end of the week. (Photo by Olivier Douliery-Pool/Getty Images)
Foto: Getty Images

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a câștigat alegerile naționale din Israel, asigurându-și al cincilea mandat record, în pofida faptului că se află la egalitate cu contracandidatul său Benny Gantz, au anunţat astăzi posturile de televiziune locale.

Cu 97% din voturi numărate, niciunul dintre partidele candidaților nu a obţinut o majoritate hotărâtoare, dar Netanyahu are în mod clar prima şansă de a forma un guvern de coaliție cu alte partide de dreapta care l-au sprijinit.

Likud, partidul premierului Netanyahu, și Partidul Albastru și Alb al lui Gantz, au obţinut câte 35 de locuri fiecare, potrivit site-ului Knesset (Parlament) și canalelor TV israeliene. Acest lucru ar însemna un câștig de cinci locuri pentru Likud.

„Este noaptea unei victorii colosale“, a spus Netanyahu, în vârstă de 69 de ani, într-un discurs susţinut târziu în noapte la sediul Likud, avertizând că urmează o „noapte lungă și, eventual, o zi“ până la anunţarea rezultatelor oficiale.

Cursa extrem de strânsă a fost considerată în Israel ca un referendum pentru Netanyahu în urma acuzațiilor de corupție. El se confruntă cu o posibilă condamnare în trei cazuri de corupţie, negând însă toate acuzaţiile.

Rezultatele finale sunt așteptate cel mai târziu vineri.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele