Eșec al discuțiilor economice dintre SUA și China

50
1 minut de lectură

China și Statele Unite păreau să se apropie de încheierea unui tratat economic pentru a pune capăt disputelor comerciale, însă discuțiile au stagnat, relatează CNN.

În weekend, președintele american, Donald Trump, a avertizat că va crește taxele la produse chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari și va introduce taxe suplimentare. Liderul de la Casa Albă a acuzat Beijingul de ruperea tratatului economic prin ostilitățile de care a dat dovadă înainte de începerea discuțiilor.

Miercuri, Guvernul chinez a avertizat că va adopta o atitudine tranșantă în cadrul discuțiilor. Ministrul chinez al Comerțului a declarat că o creștere a tarifelor nu este în interesul cetățenilor din cele două țări și nici în al consumatorilor din întreaga lume.

Obținerea unui acord nu este exclusă, însă pare a fi un obiectiv tot mai dificil.

Ambele state au impus deja tarife reciproce de miliarde de dolari, provocând incertitudini pe piața globală. Fondul Monetar Internațional a declarat că un factor important în încetinirea creșterii globale de anul trecut a fost tensiunea economică dintre SUA și China.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele