„Este o tranzacție foarte mare și am ajuns la un acord”. SUA și Japonia se pregătesc să pună capăt disputei comerciale

216
1 minut de lectură

Statele Unite și Japonia au stabilit în principiu prevederile unui viitor acord comercial între cele două țări, care ar urma să fie semnat luna viitoare în New York, au anunțat președintele american Donald Trump și prim-ministrul japonez Shinzo Abe, conform Reuters, transmite Mediafax.

Dacă va fi finalizat și implementat, acordul va pune capăt disputei comerciale dintre cele două țări, în timp ce conflictul SUA-China continuă să escaladeze.

Conform oficialilor americani, acordul va rezolva probleme din sectorul agricol, tarife industriale și comerț digital. Taxele vamale pentru automobile ar urma să rămână neschimbate.

„Este o tranzacție foarte mare și am ajuns la un acord, în principiu. Este vorba de miliarde și miliarde de dolari. Extraordinar pentru fermieri”, a declarat Donald Trump, în cadrul unei conferințe de presă comună cu Shinzo Abe, în urma summitului G7 din Franța.

Liderul japonez a transmis că încă există foarte multe lucruri de pus la punct, dar și-a exprimat optimismul privind finalizarea discuțiilor până la întâlnirea generală ONU de luna viitoare.

„Încă avem destul de lucru, trebuie să finalizăm textul acordului și o parte din conținut”, a anunțat Shinzo Abe.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele