EURO U21 | Calificare istorică în semifinalele Campionatului European

372
1 minut de lectură

Naţionala de tineret a României s-a calificat în semifinalele EURO U21, după 0-0 în ultimul meci din faza grupelor, cu Franţa.

Dacă startul de meci a aparţinut Franţei, România a echilibrat ulterior partida şi a început să preia controlul. A ratat câteva ocazii prin Puşcaş, Hagi şi Cicâldău, dar şuturile nu au prins cadrul porţii. În partea a doua Franţa a fost mai incisivă pe faza de atac, dar portarul nostru Ionuţ Radu nu a avut foarte mult de lucru. În ultimele 10 minute, cele două naţionale au părut mulţumite cu rezultatul de 0-0 şi au lăsat-o mai moale, , conform Mediafax .

În urma acestui egal, România termină pe primul loc Grupa C, cu 7 puncte, urmată de Franţa, cu acelaşi punctaj, dar cu un golaveraj mai slab. Naţionala noastră se califică direct în semifinale, în timp ce Franţa merge mai departe fiind cea mai bună echipă de pe locul secund din cele 3 grupe. În semifinalele Campionatului European, România își va disputa un loc în finală ci Germania şi Franţa cu Spania. Accederea în primele patru echipe europene înseamnă şi prezenţa la Jocurile Olimpice, după o pauză de mai bine de 50 de ani.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele